Toename toepassingen blockchain voor logistieke sector


Specialisten presenteren resultaten op 23-3-2017 Rotterdam

ROTTERDAM, 20170302 -- Het toepassen van de voordelen van Blockchain voor de sector Transport en Logistiek zal naar verwachting een grote sprong voorwaarts in de economische efficiëntie betekenen. De verwachte besparingen kunnen in de miljarden euro's belopen. Nu de eerste concrete projecten lopen, organiseert Sphereon een serie van 4 lunchpresentaties waarin de stand van zaken wordt gepresenteerd. De eerste Lunch&Learn wordt gehouden op 23 maart in Rotterdam, met de focus op blockchain voor de logistieke sector.

Blockchain-technologie is de laatste jaren bezig aan een wereldwijde opmars. De technologie, die gebruik maakt van een open netwerk van databases en functioneert als een openbaar, digitaal, gedistribueerd ‘grootboek’, kan op tal van manieren ingezet worden. Blockchain is misschien wel één van de meest intrigerende, maar ook meest verwarrende technologieën ooit voor de logistieke sector.

Betrouwbaar
Blockchain is geïntroduceerd door Satoshi Nakamoto in 2009. De technologie laat zich beschrijven als een anonieme gedecentraliseerd database (of het grootboek), dat de directe en veilige overdracht van informatie, documenten en valuta tussen partijen in hetzelfde netwerk mogelijk maakt, zonder de noodzaak van ingrijpen door de traditionele tussenpersonen. Nu steeds meer bedrijfsprocessen digitaal plaatsvinden, wordt blockchain gezien als het meest betrouwbare alternatief voor fysieke menselijke autorisatie en verificatie van waardepapieren, prestaties en eigendommen.

Volop kansen
Martijn Siebrand, autoriteit op blockchain gebied en specialist in Supply Chain Finance, zal op 23-3 de kansen belichten en presenteren wat de voortgang is. Hij ziet volop mogelijkheden: “Blockchain-technologie inzetten voor de financiële routes in logistiek is wat mij betreft pas het begin. Ik zie dit als een opstapje naar een logistieke sector die over de hele keten beter samenwerkt.”

[Specialisten presenteren resultaten op 23-3-2017 Rotterdam]


Toegang Lunch&Learn
De Lunch&Learn serie is een initiatief van het Nederlandse IT bedrijf Sphereon. Geinteresseerden kunnen zich aanmelden bij de organisatie, via www.sphereon.com/events