Staatssecretaris Van Gennip opent OnderwijsWeek

Staatssecretaris Van Gennip gaf 2 oktober 2006 het startschot voor de OnderwijsWeek en reikte de prijs voor de meest ondernemende basisschool van Nederland uit.

Economische Zaken investeert 65 miljoen in onder meer het creëren van stageplaatsen voor scholieren. Staatssecretaris Van Gennip gaf 2 oktober 2006 het startschot voor de OnderwijsWeek en reikte de prijs voor de meest ondernemende basisschool van Nederland uit.

Economische Zaken stelt – samen met de ministeries van Sociale Zaken en Onderwijs - 65 miljoen euro beschikbaar voor het actieprogramma ‘Beroepsonderwijs in Bedrijf’. Van Gennip: “Samenwerking tussen bedrijven en onderwijsinstellingen maakt onderwijs attractiever voor leerlingen. De praktijk stimuleert hen het beste uit zichzelf te halen en geeft vakmanschap een impuls. Maar niet alleen leerlingen, ook onderwijsinstellingen en bedrijven plukken er de vruchten van.”

Meest ondernemende basisschool

Basisschoolleerlingen streden afgelopen jaar in een wedstrijd – georganiseerd door Kids in Bizz – om de titel ‘meest ondernemende basisschool van Nederland’. Winnaar: de Groningse basisschool Tiggeldobbe uit Winsum, zo maakte staatssecretaris Van Gennip bekend. De leerlingen maakten een winst van vierhonderd euro met hun ‘bedrijf’. Ze schonken dat aan Unicef.

“De kinderen van de winnende school hebben lef getoond door zelf mensen en bedrijven te benaderen. Daarnaast zijn de producten op zo'n manier verkocht dat niet alleen vrienden, familie en bekenden ze afnamen, maar ook anderen. Tenslotte was de jury gecharmeerd van het idee om de verkoop direct in verband te brengen met het gekozen goede doel, om zo een win/win situatie te krijgen”, lichtte de staatsecretaris toe in haar speech aan de prijswinnaars.