Waterzuivering Delfland van start

Midden-Delfland heeft de primeur van het eerste PPSproject in de watersector. Afvalwater wordt in de Harnaschpolder voortaan milieuvriendelijk gezuiverd tegen 17 procent lagere kosten. Dat scheelt op een contract van 132 miljoen. Het gaat om een van de grootste installaties in Europa.

Opdrachtgever Hoogheemraadschap Midden-Delfland en Delfluent hebben een DBFO-contract gesloten met een looptijd van 30 jaar. Delfluent bestaat uit Veolia Water, Evides, Rabobank, Heijmans en Strukton. De bedrijven verzorgen ontwerp, bouw, financiering en exploitatie. Het Hoogheemraadschap houdt de controle over het proces en maakt zijn publieke verantwoordelijkheid waar: schoon water leveren tegen zo laag mogelijke kosten. De AWZI Harnaschpolder is maandag 13 november begonnen met het zuiveren van afvalwater. Hij draait nog niet op volle sterkte; dat gebeurt volgend jaar. De officiële opening is gepland voorjaar 2007.