Van Maanen nieuwe sg bij VWS

Secretaris-generaal Roel Bekker vertrekt per 1 april 2007 bij VWS. Hij wordt opgevolgd door Geert van Maanen, de huidige sg van het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Bekker (60) is vanochtend door het kabinet benoemd als programma-secretaris-generaal voor de vernieuwing van de rijksdienst. Dit is een nieuwe, tijdelijke functie die voortvloeit uit het regeerakkoord.

Bekker valt onder de verantwoordelijkheid van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij gaat het sg-voorstel ‘De verkokering voorbij’ uitvoeren. Het voorstel richt zich op een kleinere en betere overheid, waaronder het terugdringen van bureaucratie en het verminderen van administratieve lasten. Roel Bekker is sinds 1998 secretaris-generaal van VWS.

Tijdens de ministerraad is Marcel van Gastel benoemd als programma-directeur-generaal voor Jeugd en Gezin. Hij zal de minister voor Jeugd en Gezin ondersteunen. Daarnaast blijft Van Gastel directeur-generaal Maatschappelijke Zorg. Hij bekleedt deze functie sinds 2002.