Stagiaires centraal in tv-programma

In het WTC-gebouw in Amsterdam is vandaag de KRO-docusoap Teams Up gelanceerd. Dit gebeurde in aanwezigheid van staatssecretaris Marja van Bijsterveldt.

Tien teams bestaande uit vmbo, mbo en hbo- leerlingen lopen in dit programma stage bij bedrijven als KPN, Van den Ende theaterproducties en de Sponsor Loterij. Hun coaches zijn aansprekende figuren uit het bedrijfsleven en de politiek, zoals Oger Lusink, Roel Pieper en Ahmed Aboutaleb.

Van Bijsterveldt prees het initiatief voor het programma, omdat bedrijven zelf de stageproblematiek in het onderwijs krachtig helpen aanpakken. Ook noemde ze het een uitstekend instrument om het voortijdig schoolverlaten tegen te gaan. ‘Teams Up is een mooi voorbeeld hoe bedrijven en onderwijsinstellingen kunnen samenwerken. En dat is nodig, ook omdat het nog steeds lastig is stageplekken te vinden in sommige sectoren', aldus de staatssecretaris.

Met Ahmed Aboutaleb besprak Van Bijsterveldt dezelfde middag nog hoe ze de ambitie om het aantal voortijdig schoolverlaters te halveren samen gaan aanpakken.

De dertien afleveringen van Teams Up zijn vanaf 17 maart te zien om 19.30 uur op Nederland 3.