Dijksma en Rouvoet bezoeken brede scholen

Staatssecretaris Dijksma bracht samen met minister Rouvoet (Jeugd en Gezin) afgelopen woensdag een bezoek aan twee basisscholen in Zuid-Holland.

Dijksma en Rouvoet reisden vanuit Den Haag eerst naar OBS De Dolfijn in Zwijndrecht, waar zij enthousiast werden onthaald door kinderen van deze school die met een streetdance optreden hun schooldag afsloten. De Dolfijn is een zogenoemde brede school. Deze scholen hebben allemaal gemeen dat de school samenwerkt met andere instellingen zoals kinderopvang, welzijnswerk of bijvoorbeeld een muziekschool. Het doel daarvan is de ontwikkelingskansen van kinderen te vergroten.

Er werd gesproken met de directeur, docenten, leerlingen en ouders. Onderwerpen als taalachterstanden en veiligheid kwamen daarbij aan de orde. Opvallend was bijvoorbeeld dat ouders die slecht of geen Nederlandse spreken via hun kinderen bij de school worden betrokken en een alfabetiseringscursus kunnen volgen.

Na een kleine twee uur gingen de bewindspersonen weer de bus in op weg naar de volgende brede school, de Admiraal De Ruyterschool in Krimpen a/d IJssel. Bij deze school is een schippersinternaat gevestigd, de Driemaster. Daar hebben zo’n 140 kinderen van alle leeftijden (basisonderwijs en voortgezet onderwijs) onderdak voor de periode dat ze niet bij hun ouders op de boot zijn.

Het werkbezoek aan deze twee scholen is onderdeel van de aanloop naar de Kindertop, die voor de zomer plaatsvindt.