Antwoord op vragen over alcoholgebruik van Nederlandse militairen op Kreta

Hierbij bied ik u de antwoorden aan op vragen van het lid Voordewind (ChristenUnie) over excessief alcoholgebruik van Nederlandse militairen op Kreta aan de minister van Defensie, ingezonden 23 april 2007 (met kenmerk 2060713200).

DE MINISTER VAN DEFENSIE

Antwoorden op vragen 1) van het lid Voordewind (ChristenUnie) over excessief alcoholgebruik van Nederlandse militairen op Kreta aan de minister van Defensie (ingezonden 23 april 2007)

1. Hoe beoordeelt u het gegeven dat Nederlandse militairen tijdens een debriefing op Kreta in het hotel waar zij verblijven gratis en onbeperkt alcohol mogen drinken?

2. Deelt u de mening dat gratis en onbeperkte alcoholverstrekking excessief alcoholgebruik in de hand werkt?

Tijdens het adaptatieprogramma op Kreta wordt onder deskundige leiding de missie besproken en geëvalueerd. Daarbij kan ’s avonds worden gedronken. Twee alcoholische consumpties worden door Defensie betaald. Ongelimiteerd alcoholgebruik is uiteraard uit den boze. Het aanwezige kader ziet er op toe dat het personeel zich correct gedraagt.


1) Deze vragen dienen ter aanvulling op eerdere vragen ter zake van de leden Knops (CDA) en Voordewind (ChristenUnie), ingezonden 12 april 2007 (vraagnummer 2060712220) en beantwoord op 23 april jongstleden (met ons kenmerk D/2007012272).