Afsluitend werkbezoek kabinet

Op maandag 21 mei zijn alle ministers en staatssecretarissen het land in geweest om met mensen uit de praktijk te praten over de manier waarop de plannen uit het Coalitieakkoord het beste kunnen worden uitgevoerd.

Minister Ter Horst en staatssecretaris Bijleveld waren op werkbezoek in de provincie Groningen. Zij hebben daar onder meer gepraat over het nieuwe bestuursmodel van de gemeente Ten Boer en het Samenwerkingsverband Noord-Nederland. Staatssecretaris Albayrak schoof aan bij een presentatie over samenwerking van de drie noordelijke politiekorpsen.

Tot slot bezochten de staatssecretarissen en de minister de Groningse Oosterparkwijk. Zij spraken daar met buurtbewoners en jongeren, die regelmatig te gast zijn in het jongerencentrum van de wijk. De Groningse Oosterparkwijk kwam zo'n tien jaar geleden negatief in het nieuws na rellen. Tijdens het werkbezoek bleek dat sindsdien veel energie is gestoken in de verbetering van het woonklimaat in de wijk. Dat bleek ondermeer uit reacties van wijkagenten, vrijwilligers en bewoners.

Minister Ter Horst en staatssecretaris Bijleveld bezoeken Oosterparkwijk

's Avonds organiseerde het kabinet een bijeenkomst in Utrecht waar bewindslieden met ongeveer 250 burgers in gesprek gaan. Het bezoek is de opmaat naar het Beleidsprogramma dat half juni verschijnt en waarin het kabinet concrete plannen ontvouwt.