Kabinet op werkbezoek

Innovatie was het thema van het werkbezoek dat minister Klink gisteren bracht met twee collega’s uit het kabinet.

In het Meander Medisch Centrum in Amersfoort sprak hij met de raad van bestuur, met specialisten en met patiënten. Gespreksthema’s waren onder meer patiëntveiligheid en nieuwe zorgconcepten. In de operatiekamer woonde hij een ‘sleutelgatoperatie’ bij.

Ook kreeg hij een rondleiding op de dialyseafdeling. Dit ziekenhuis voert als een van de eerste in Nederland ook dialyses uit gedurende de nacht. Voor patiënten is dat een stuk prettiger: ze functioneren overdag beter en hoeven minder medicijnen te slikken.

’s Middags bekeken Klink, Eurlings en Van der Hoeven innovaties in weg- en waterbouw en kregen ze een rondleiding door de fabriek van Polynorm (een toeleverancier van de autoindustrie).

Speeddate
Staatssecretaris Bussemaker was in Schiedam, samen met ministers Bos en Vogelaar en staatssecretarissen Dijksma en Van Bijsterveldt. Ze deed er mee met een speeddate met bewoners van de wijk Nieuwland, at in een restaurant waar mensen werken in een reïntegratietraject en sprak bij een voetbalvereniging over sporten in de wijk.

Het kabinet trok gisteren het land in om met mensen uit de praktijk te praten over de uitvoering van de kabinetsplannen uit het Coalitieakkoord. Het was een afsluiting van het 100 dagen-programma van Balkenende-IV.