Gezamenlijk werkbezoek Kingmaschool

Minister Plasterk en staatssecretaris Van Bijsterveldt hebben maandag 4 juni een gezamenlijk werkbezoek gebracht aan de Kingmaschool in Amsterdam.

De Kingmaschool is een school voor voortgezet speciaal onderwijs aan zeer moeilijk lerende kinderen (VSO-ZMLK). De school bestaat uit ongeveer 280 leerlingen in de leeftijd van 12 tot 20 jaar en de meeste leerlingen zijn afkomstig uit Amsterdam en omgeving.

De Kingmaschool zet zich al jaren in voor arbeidsgerichte trajecten en ziet het als haar belangrijkste taak om leerlingen naar een betaalde plaats op de arbeidsmarkt te begeleiden. De resultaten hiervan zijn niet onverdienstelijk. Samen met partijen in de regio heeft de school een groot aantal activiteiten opgezet, waar de eigen leerlingen praktijkervaring op kunnen doen en soms ook een (aangepast) diploma kunnen behalen. Zo zijn er bijvoorbeeld twee leerwerkbedrijven (een taartenwinkel en een cateringbedrijf) opgezet met steun van de gemeente, het UWV en de stichting AGO (dagopvang gehandicapten).