Van Middelkoop bezoekt Curaçao en Aruba

Minister van Defensie Eimert van Middelkoop brengt een werkbezoek aan het Caraïbisch Gebied. Daar laat hij zich uitgebreid informeren over de taken en werkwijzen van de diverse defensie-eenheden en de Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba.

Maandagochtend ontving de Commandant der Zeemacht in het Caraïbisch Gebied, commandeur Frank Sijtsma, de bewindsman op Marinebasis Parera. Na een briefing over de werkwijzen van de marine en de kustwacht, werd de minister wegwijs gemaakt in het operatiecentrum en het ´Rescue and Coordination Centre´. Aan boord van de Kustwachtcutter Jaguar zag hij demonstraties van de super-RHIB en de AS-355 kustwachthelikopter. Ook bezocht de bewindsman de Antilliaanse Militie op Marinekazerne Suffisant en de Brigade Caraïbisch Gebied van de Koninklijke Marechaussee.

Op Curaçao stond een overleg op de agenda met de waarnemend gouverneur van de Antillen Adele van der Pluym-Vrede en minister-president Emily de Jongh-Elhage.

Vandaag bezoekt Van Middelkoop nog Marinierskazerne Savaneta te Aruba. Op Aruba spreekt hij met de vertegenwoordiger van Nederland Rens Knegt en met minister-president Nelson Oduber.