Kindertop 2007

Op 6 juni organiseerden staatssecretaris Dijksma en minister Rouvoet van het programmaministerie Jeugd en Gezin de Kindertop 2007.

Na de gesprekken in het land en de discussies op de website ‘Op weg naar de Kindertop’ bespraken zij hun bevindingen met de deelnemers aan de Kindertop.

De Kindertop 2007 vond plaats op het Mediapark in Hilversum. Het ging om een conferentie in een eigentijds jasje. De rode draad op de Kindertop was ‘de best mogelijke start voor de jeugd van Nederland’.

De organisatoren van de Kindertop, minister Rouvoet van Jeugd en Gezin, en staatssecretaris Dijksma van Onderwijs, hadden een paar weken geleden de uitnodigingen voor de Kindertop verstuurd aan mensen die zij al eerder hebben ontmoet tijdens werkbezoeken en themabijeenkomsten in de eerste 100 dagen van het nieuwe kabinet. Daarnaast waren er ook kinderen en jongeren uitgenodigd. De deelnemers konden meedoen aan verschillende workshops, die gekoppeld waren aan een tiental deelthema's, waaronder de brede school, kinderopvang en passend onderwijs.