Kamercommissie Defensie bezoekt UNIFIL

De Vaste Kamercommissie voor Defensie heeft vrijdag een werkbezoek gebracht aan UNIFIL, de VN-missie in Libanon. Ze bezochten de militairen op Hr.Ms Van Speijk, die deel uitmaken van het maritieme deel van de missie.

Tijdens het werkbezoek lieten de kamerleden zich op de hoogte brengen van de werkzaamheden die de militairen voor de kust van Libanon verrichten. De commandant, kapitein-luitenant ter zee René Tas, en zijn officieren en bemanningsleden vertelden in korte tijd over alle ins and outs van het maritieme deel van deze vredesoperatie.

De stand van zaken is inmiddels duidelijk; de maritime task force heeft het operatiegebied totaal in beeld waardoor geen vaartuig ongezien kan passeren. De samenwerking met de Libanese marine is goed op peil. Daarnaast heeft Hr.Ms. Van Speijk, belast met de coördinatie van de luchtverdediging en de luchtbeeldopbouw in het VN-verband, een goed beeld opgebouwd van het luchtverkeer van de verschillende partijen in het gebied, ook boven land. Allemaal aspecten die bijdragen aan een rustige situatie op zee.