Landmachtdagen waardig afgesloten

Vandaag was de laatste van drie Landmachtdagen. In totaal bezochten circa 90.000 mensen de Prinses Margriet Kazerne in Wezep. Ruim 40.000 mensen bekeken op de laatste dag de demonstraties en namen deel aan de verschillende activiteiten. De sfeer op het terrein was erg goed en ondanks de hitte waren er geen problemen. Hoewel er slecht weer voorspeld was, bleef het op een paar spatjes na droog in Wezep.

Door zwaar onweer in andere delen van Nederland konden de helikopters, bestemd voor de demonstratie van 11 Luchtmobile Brigade, het evenemententerrein niet bereiken. Als alternatief nam het cluster gemechaniseerd optreden deze taak over.

Eregroet

Aan het einde van de gevechtsactie bracht de brigade, samen met de collega’s van sergeant 1 Michel Meijers, een eregroet aan de vorige week omgekomen militair. Na één minuut stilte brak er spontaan een overweldigend applaus los vanaf de tribune.

Samenwerking

Het doel van de Landmachtdagen, het tonen van de samenwerking tussen civiele en militaire instellingen aan het publiek, werd goed ontvangen. Verschillende optredens samen met brandweer, politie en ambulancediensten kwam op een speciaal ingerichte ‘filmset’ tot leven.

Vrijdag 15 en zaterdag 16 juni opent de luchtmacht haar deuren op vliegbasis Volkel.