www.verwijsindex.nl succesvol gelanceerd

Programmaminister Rouvoet lanceerde deze week de nieuwe website www.verwijsindex.nl. Daarmee wordt de uitwisseling van gegevens over risicojongeren aanzienlijk verbeterd.


Het is altijd even een spannend moment. De lancering van een nieuwe website. Werkt de techniek? Of blijft het scherm zwart? Presentatrice Violet Falkenburg leek zich op het laatste te verheugen. Met enige voorpret overhandigde ze de afstandsbediening aan minister Rouvoet. Al na één klik ging de site www.verwijsindex.nl live.

Rouvoet startte daarmee het congres Samen Signaleren in Nieuwegein, over de Landelijke Verwijsindex Risicojongeren (VIR). De verwijsindex is een ict-toepassing die risicomeldingen van jongeren tot 23 jaar registreert. De meldingen worden gedaan door hulpverleners in de jeugdgezondheidszorg, het onderwijs, de jeugdzorg of bij justitie. Zij melden jongeren met meer of minder ernstige problemen centraal aan. Minister Rouvoet trekt voor de invoering van de verwijsindex en het elektronisch kinddossier jaarlijks 20 miljoen euro uit.

www.verwijsindex.nl