Subsidiesystematiek Fonds PGO

De voorzitter van de Tweede Kamer
der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA DEN HAAG

MC-U-2782278

3 juli 2007

Naar aanleiding van mijn brief van maandag 25 juni 2007 (met kenmerk MC-CB-U-2773668) heeft uw Kamer mij in een brief van donderdag 28 juni 2007 verzocht om de op dit moment geldende subsidieregeling voor organisaties van patiënten, gehandicapten en ouderen (pgo) ook in 2008 ongewijzigd van toepassing te laten blijven.

Zoals ik in de brief gesteld heb, ben ik nog in overleg met de pgo-organisaties. In een bijeenkomst met de gesubsidieerde pgo-organisaties is vanuit deze organisaties breed verzocht om de inwerkingtreding van een nieuwe subsidiesystematiek niet overhaast te laten plaatsvinden.

Ik verwacht op basis van de gesprekken met pgo-organisaties op korte termijn mijn visie op de huidige en toekomstige rollen van deze organisaties en een bijpassende subsidiesystematiek af te ronden. Ik herhaal mijn toezegging dat uw Kamer hierover nog deze zomer een brief ontvangt. Uiteraard zal ik geen onomkeerbare beslissingen nemen, alvorens uw Kamer in de gelegenheid te hebben gesteld naar aanleiding van deze brief een gedachtewisseling aan te gaan.

Vooruitlopend op de komende brief, deel ik u alvast mee dat de huidige subsidiesystematiek nog een jaar zal worden voortgezet, zodat de pgo-organisaties voldoende gelegenheid hebben om zich voor te bereiden op de toekomstige systematiek. Voor zover bij pgo-organisaties onzekerheid bestaat over de perspectieven voor de nabije toekomst, hoop ik deze hiermee weggenomen te hebben.

De Minister van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

dr. A. Klink