Heemskerk opent Netherlands Business Support Office in Dalian

Minister van Buitenlandse Handel Frank Heemskerk opent vandaag het nieuwe Netherlands Business Support Office (NBSO) in Dalian, China. De economie van de Chinese havenstad vertoont een grote gelijkenis met Nederland. Dalian is de mainport van waaruit tachtig procent van alle export uit het noordoosten van China plaats vindt. 'De overeenkomsten tussen Dalian en Nederland vormen een sterke basis voor samenwerking. Naast zijn strategische ligging biedt Nederland veel voordelen voor Chinese bedrijven die de Europese markt op willen,' aldus Heemskerk.

Het NBSO in Dalian is het zevende steunpunt dat de EVD opent in China. Het ondersteunt Nederlandse ondernemers bij het opzetten van commerciële activiteiten in en om Dalian en introduceert Chinese ondernemingen en organisaties bij mogelijke partners in Nederland.

De reis van minister Heemskerk naar China is de eerste in het kader van de Agenda Strategische Bedrijvenmissies. Doel hiervan is om Nederlandse bedrijven, met steun van bewindspersonen, meer toegang te verschaffen tot nieuwe markten, vooral in landen met een sterke overheidsinmenging in de economie.

Nederland presenteert zich in het buitenland onder het motto ‘pioneers in international business’.

Meer informatie:
Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht bij Postbus 51, telefoon 0800–6463951.

Voor journalisten:
Persvoorlichting Economische Zaken, tel.: 070-379 6442