Jaarverslag Olie en gas in Nederland 2006

Minister Van der Hoeven heeft vrijdag 13 juli 2007 de publicatie 'Olie en gas in Nederland. Jaarverslag 2006 en prognose 2007-2016' aangeboden aan de Eerste en Tweede Kamer. De prognose geeft aan dat de gasproductie uit kleine velden de komende jaren sterk zal teruglopen.

Het jaarverslag geeft een overzicht van de activiteiten en resultaten op het gebied van opsporing en winning van olie en gas in Nederland en op het Nederlandse deel van het Continentaal Plat over het afgelopen jaar. Daarnaast een vooruitblik op de te verwachten aardgasproductie in de periode 2007-2016.

Uit de publicatie blijkt dat de nationale gasproductie ongeveer gelijk is met het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar (71 miljard m3). Het aantal exploratie- en productieboringen ging omhoog.

Er werd voor 9 miljard m3 aan nieuwe gasvelden ontdekt. Dit betekent dat de geproduceerde hoeveelheid gas slechts voor een klein deel is gecompenseerd door nieuwe vondsten. De prognose is dat de gasproductie uit kleine velden de komende jaren sterk terugloopt.