Verzoek VCD omtrent brief TNO over AGS/TCAR

In uw schrijven van 14 juni j.l. vraagt u om een reactie op de door u ontvangen brief van de heer Klein Baltink van TNO, over het Navo AGS / TCAR programma.

De heer Klein Baltink uit zijn zorg over een eventuele beëindiging van de Nederlandse deelname aan het Navo AGS / TCAR programma en de gevolgen daarvan voor de betrokken Nederlandse industrie.

Hij stelt verder dat op de eerder door Dutch Space B.V. over dit onderwerp geschreven brief nog geen formeel antwoord van Defensie is ontvangen.

Ik kan u mededelen dat ik op 29 mei 2007 de brief van Dutch Space B.V. heb beantwoord. In mijn antwoordbrief bevestig ik dat Defensie momenteel haar plannen evalueert en dat een heroverweging van deelname aan de ontwikkelingsfase van Navo AGS / TCAR daar onderdeel van uitmaakt.

Middels een hoofdlijnennotitie is de Kamer recentelijk geïnformeerd over een noodzakelijk geachte prioriteitsstelling binnen investeringsprojecten en herschikking van de defensiebegroting.

Daarin is tevens gemeld dat, in afwachting van de uitkomsten van internationaal overleg, Defensie geen geld meer reserveert voor het Navo AGS programma.

DE STAATSSECRETARIS VAN DEFENSIE