Recorddrukte Schiphol gaat gepaard met veel aanhoudingen

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft in het weekend, waarin bijna een half miljoen passagiers verwerkt moesten worden, dertig personen aangehouden. Aan 150 gestrande passagiers is een nooddocument verstrekt waardoor zij alsnog de reis konden voortzetten.

Om de grote stroom passagiers te kunnen verwerken was de marechaussee het afgelopen weekend op de been met een maximale bezetting. In de terminal zijn ook marechaussees in burger ingezet omdat tijdens extreme drukte de kans op bagagedieven groot is.

Opvallend is dat een relatief klein aantal passagiers nog een boete had openstaan. In totaal elf personen moesten in totaal een kleine zesduizend euro aan de marechaussee betalen voordat zij hun reis konden vervolgen. Zes passagiers probeerden te reizen op een vals paspoort.

De marechaussee moest in dit topweekend 150 meldingen in het kader van openbare orde verwerken. Het betrof onder meer vernielingen aan auto’s, dronkenschap, winkeldiefstal, vermissingen en verboden wapenbezit. Honderd gedupeerden deden aangifte.

Ondanks de enorme drukte ondervond de marechaussee weinig problemen en bleef de vakantiesfeer de overhand voeren.