Hoog bezoek voor 13 Gemechaniseerde Brigade

Minister van Defensie Eimert van Middelkoop en de secretaris-generaal van de NAVO Jaap de Hoop Scheffer, hebben woensdag een bezoek gebracht aan 13 Gemechaniseerde Brigade. Deze is gelegerd op de Generaal-majoor de Ruyter van Steveninckkazerne in Oirschot.

Het hoge bezoek kreeg een uitgebreide presentatie over Uruzgan aangeboden en een demonstratie over Force Protection. Die toonde hoe een konvooi geïmproviseerde bommen (IED’s) opspoort en onschadelijk maakt. Afsluitend spraken Van Middelkoop en De Hoop Scheffer met personeel.

Na afloop van het bezoek bracht de topman van het bondgenootschap zijn complimenten over aan de militairen: “Ik ben bij veel buitenlandse krijgsmachtonderdelen geweest, maar het Nederlandse leger behoort met recht tot de eredivisie van de NAVO. Als Nederlandse secretaris-generaal ben ik ontzettend trots op het werk dat jullie in de uitzendgebieden leveren. Deze dag wijst maar weer uit - dat juist op het lagere niveau - de belangrijkste beslissingen worden genomen.”