Uitnodiging aan de redacties: bezoek Franse minister van Justitie

Vrijdag 31 augustus ontvangt minister Hirsch Ballin van Justitie zijn Franse collega mevrouw Dati op het ministerie van Justitie in Den Haag. Beide bewindspersonen zullen daar spreken over het Franse voorzitterschap van de Europese Unie in de tweede helft van 2008. Na afloop van dit gesprek zullen beide bewindspersonen een korte toelichting geven aan de pers.


’s Middags brengt de Franse minister samen met staatssecretaris Albayrak van Justitie een werkbezoek aan tbs-kliniek De Kijvelanden in Poortugaal bij Rotterdam. Hier krijgt de Franse minister een presentatie over het Nederlandse tbs-stelsel en een rondleiding in de kliniek. Dit bezoek is gedeeltelijk toegankelijk voor de pers, die zich heeft aangemeld.

Gesprek tussen ministers van Justitie:
Persmoment om ca 14.15 uur
Ministerie van Justitie, laagbouw 3e etage
Schedeldoekshaven 100
Den Haag

Werkbezoek aan tbs-kliniek:
Aanvang 15.15 uur
Bezoekadres:
Kijvelandsekade 1
Poortugaal


Journalisten die bij een van beide gelegenheden aanwezig willen zijn, dienen zich voor donderdag 30 augustus 18.00 uur te hebben aangemeld via het secretariaat van de directie Voorlichting bij het ministerie van Justitie: telefoon 070-3707345 of een e-mail naar
DV – Secretariaat@minjus.nl

Voor beide persbijeenkomsten is legitimatie door middel van een geldig identiteitsbewijs en perskaart noodzakelijk. Houdt u rekening met de voorwaarde dat er geen mobiele telefoons de kliniek binnen mogen worden gebracht.