Vlaggen VNO voor de laatste maal gestreken aan de Plaza Henny Eman

Op vrijdag 21 september sloot de Vertegenwoordiging van Nederland in Oranjestad (VNO) haar deuren aan de Plaza Henny Eman. Na 21 jaar inwoning bij het Kabinet van de Gouverneur van Aruba zal de Vertegenwoordiging op maandag 24 september haar deuren openen aan de L.G. Smith Boulevard 44. Om dit afscheid te vieren werd er een kleine ceremonie gehouden in het bijzijn van de Gouverneur en zijn kabinet en de Vertegenwoordiging. De Vertegenwoordiger van Nederland, Laurens Knegt, hield een toespraak waarin hij de Gouverneur, mede namens al zijn voorgangers, dankte voor de co-habitatie. Hij omschreef de Gouverneur als de padrino van VNO. “Na jarenlange inwoning bij onze padrino, is het nu tijd om op onszelf te gaan wonen."

Scouts van San Martin de Porres-groep waren uitgenodigd om, in het bijzijn van de Gouverneur en de Vertegenwoordiger, de vlaggen officieel te strijken. Kimberly, Karen, Denisse, Kimberly, Jair, Lysienne, Franchelina en Jeorgina streken de vlaggen en vouwden ze op, waarna de leider van de groep de vlaggen aanbood aan de heer Knegt. Daarna trok het hele gezelschap naar de L.G. Smith Boulevard om daar, onder tromgeroffel, de vlaggen voor het eerst te hijsen bij de nieuwe locatie van de Vertegenwoordiging van Nederland. De Gouverneur feliciteerde de Vertegenwoordiging met hun nieuwe onderkomen. "Het feit dat we geen buren meer zijn, betekent niet dat onze goede samenwerking ophoudt te bestaan", merkte de gouverneur op.

De officiële opening van het nieuwe gebouw van VNO zal later dit jaar plaatsvinden, maar vanaf maandag 24 september is het publiek al welkom aan de L.G. Smith Boulevard 44. De Vertegenwoordiging is te bereiken op een nieuw telefoonnummer (525 2866) en faxnummer (525 2850)

Het hijsen van de vlag op de nieuwe VNO-locatie