Werkbezoek minister-president aan Doetinchem

Op dinsdag 2 en woensdag 3 oktober 2007 brengt de minister-president een werkbezoek aan Doetinchem. Het bezoek staat in het teken van respect en sociale samenhang.

In het kantoor van de Doetinchemse wijk- en nachtwachten krijgt de minister-president uitleg over het nachtwachtenproject. Sinds een jaar leveren wijkwachten een belangrijke bijdrage aan de veiligheid in het centrum en de wijken van Doetinchem. Sinds een halfjaar is dit project uitgebreid met nachtwachten. Twee nachtwachten en een jongerenwerker zijn actief tijdens de uitgaansuren.

De tweede dag bezoekt de minister-president het project Gelderland helpt scoren. De gemeente Doetinchem en betaald voetbal­organisatie De Graafschap slaan de handen ineen om jongeren uit de Achterhoek aan een start­kwalificatie te helpen. Via een intensief programma met veel sport en praktijkstages worden de jongeren voorbereid op een succesvolle toekomst.

Aansluitend bezoekt de minister-president zorgboerderij Boerentroef. Deze zorgboerderij is zeven jaar geleden gestart en biedt een beschermde werkomgeving voor circa 11 mensen met verschillende beperkingen. De hulpboeren en boerinnen hebben op deze wijze een dagbesteding en kunnen soms de overstap maken naar regulier werk. Tijdens het bezoek van de minister-president zijn zij gewoon aan het werk.