Sportontbijt Natuur en Gezondheid in Haagse Bos

Op maandag 8 oktober ontvangt minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit het adviespakket Natuur en Gezondheid. Het adviespakket wordt aangeboden tijdens een sportontbijt door de Raad voor Ruimtelijke Milieu- en Natuuronderzoek (RMNO), de Raad voor het Landelijk gebied (RLG) en de Raad voor Gezondheidsonderzoek (RGO). De presentatie vindt plaats om 8.30 uur op de Walter Boer weide in het Haagse Bos.

Kinderen zouden in de gelegenheid moeten zijn om regelmatig in hun eigen buurt te sporten of spelen in de natuur. Dit houdt ze in vorm en voorkomt of vermindert overgewicht. Buiten sporten en spelen draagt bij aan een gunstige opgroeisituatie van het kind. Daarom moeten voorzieningen hiervoor zo natuurlijk en laagdrempelig mogelijk zijn. Natuurspeeltuinen, trapveldjes, oefencircuits voor all-terrain-bikes op wilde natuurterreintjes, openbare sportaccommodaties, speelbossen en -parken en jeugdexcursies naar natuurgebieden zijn voorbeelden die op grote schaal navolging verdienen.

Deze en andere aanbevelingen, nuttige handreikingen voor bestuurders en een verzameling inspirerende praktijkvoorbeelden zijn te vinden in het adviespakket Natuur en Gezondheid, die de RMNO in samenwerking met de RLG en de RGO heeft opgesteld.