7.500 'groene' maatschappelijke stageplaatsen

Er komen bijna 7.500 'groene' maatschappelijke stageplaatsen. Dit spraken staatssecretaris Van Bijsterveldt en minister Verburg (LNV) vandaag af met de betrokken landbouw- en natuurorganisaties.

Van Bijsterveldt: 'Dit is geweldig nieuws. Deze groene stageaanbieders leveren een belangrijke eigen bijdrage in het creëren van maatschappelijke stageplaatsen. Dankzij dit initiatief kunnen scholieren hun maatschappelijke stage voortaan op een ‘groene manier’ invullen: dieren verzorgen, plaggen steken in een natuurgebied, wilgen knotten. Keuze te over.'

Van Bijsterveldt hoopt dat andere maatschappelijke organisaties en vrijwilligersorganisaties dit voorbeeld volgen. Onlangs maakte Van Bijsterveldt ook afspraken met Scouting Nederland over het creëren van 10.000 maatschappelijke stageplekken.

'Het creëren van stageplaatsen binnen je organisatie levert je voordelen op. Immers, de maatschappelijke stagiairs van nu zijn de potentiële vrijwilligers en medewerkers van de toekomst!', aldus van Bijsterveldt.

De maatschappelijke stage heeft tot doel jongeren vrijwilligerswerk te laten doen, de maatschappelijke betrokkenheid te vergroten en bovendien om een leuke tijd te hebben. Daar waar reguliere stages gericht zijn op de beroepsvorming van leerlingen, richt de maatschappelijke stage zich vooral op de betrokkenheid van scholieren bij de maatschappij.