Controle zorgzwaartescores klaar

Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) heeft een controle van de zorgzwaarte uitgevoerd en in augustus afgerond. Vanaf mei 2007 heeft het CIZ 600 instellingen bezocht en de zorgzwaartescore van 10.000 cliënten onder de loep genomen.

Zorgzwaartebekostiging

De opgave van de zorgzwaarte van cliënten moet betrouwbaar zijn. Dat is belangrijk omdat deze gegevens nodig zijn om de prijzen van de ZZP’s vast te stellen en de zorg voor 2008 in te kopen. Daarnaast gebruikt de Nederlandse Zorgautoriteit de gegevens om het verschil tussen oud en nieuw budget van de instellingen vast te stellen. Tenslotte zijn de gegevens nodig om voor cliënten die niet beschikken over een geldig indicatiebesluit een besluit in termen van een ZZP vast te stellen.

De hoofdlijnen van de landelijke uitkomsten zijn vanaf volgende week te lezen in de voortgangsrapportage aan de Tweede Kamer. Eind oktober publiceert het CIZ het definitieve eindrapport .

De gecontroleerde instellingen kunnen hun individuele ciz-rapportage opvragen via de site van het scoreprogramma . Ze kunnen hier inloggen met de inloggegevens van het oorspronkelijke ZZP scoreprogramma. Bij de opgave voor de zorginkoop voor 2008 moeten instellingen onder meer rekening houden met de uitkomsten van de controle.