eChallenges congres met succes naar Nederland gehaald

Het 17e eChallenges congres, een van de meest prestigieuze internationale conferenties op het terrein van R&D en ICT, is door Economische Zaken en de Gemeente Den Haag met succes naar Nederland gehaald.

Meer dan 600 wetenschappers, vertegenwoordigers van overheden, kennisinstellingen en het bedrijfsleven uit binnen- buitenland zijn volgende week in Den Haag.

Doel van het congres is de internationale samenwerking op terrein van ICT tussen wetenschappers en bedrijven te stimuleren. Het congres biedt Nederland daarnaast de kans om de sterke positie van Nederland op ICT-vlak over het voetlicht te brengen. Zo heeft Nederland na Denemarken het hoogste aantal breedband aansluitingen.

Ook kent Nederland sterke ICT-bedrijven en sterk ICT-onderzoek. Zo komt ruim een derde van de R&D-uitgaven in Nederland voor rekening van ICT-bedrijven. Daarnaast kent Nederland een sterke ICT-infrastructuur met onder meer Surfnet. Met het congres wil Economische Zaken Nederland als vestigingslocatie voor ICT-bedrijven promoten.

Tijdens het congres treden prominente Nederlandse en buitenlandse sprekers op, zoals staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken, Frits Huffnagel en Ad Scheepbouwer van KPN.

Meer informatie:

Informatie over deze Conferentie is te vinden op www.echallenges.org. Pers wordt verzocht zich via deze site te registreren. Journalisten kunnen voor vragen terecht bij Edwin van Scherrenburg, persvoorlichting Economische Zaken, tel. 070-3796464, e.v.vanscherrenburg@minez.nl