Minister en staatssecretaris van Justitie naar Raad van Europa

Minister Hirsch Ballin en staatssecretaris Albayrak nemen donderdag 25 en vrijdag 26 oktober deel aan de 28-ste conferentie van de Raad van Europa op Lanzarote.

De Justitieministers van de landen die bij de Raad van Europa zijn aangesloten vergaderen op Lanzarote over de toegang tot het recht van kwetsbare groepen waaronder minderjarigen en asielzoekers, de bescherming van minderjarigen tegen (seksuele) uitbuiting en de migratiestromen waarmee de landen van de Raad van Europa worden geconfronteerd. Minister Hirsch Ballin zal de conferentie donderdagochtend openen.

De ministers van Justitie ondertekenen donderdag eveneens het verdrag tegen seksuele exploitatie en seksueel misbruik. Dit verdrag wordt gezien als een belangrijke stap in de strijd tegen misbruik van minderjarigen omdat hiermee onder meer het fenomeen 'grooming' strafbaar wordt gesteld. Met grooming wordt bedoeld het door een volwassen persoon op internetsites of chatrooms actief benaderen en verleiden van minderjarigen met als uiteindelijk doel het plegen van seksueel misbruik van de minderjarige.