'Oranje loper' voor buitenlandse investeerders

Buitenlandse zakenmensen en investeerders worden vanaf het voorjaar van 2008 ontvangen via een 'oranje loper'. Dat zei staatssecretaris Heemskerk dinsdag 23 oktober 2007 bij de start van Holland Gateway. 

'Staatssecretarissen Heemskerk en Albayrak hebben vandaag het startsein gegeven voor de Holland Gateway. Het project wordt op Schiphol gerealiseerd ter bevordering van de Nederlandse dienstverlening aan buitenlandse bedrijven.'
En dan kun je bij Holland Gateway terecht met heel veel vragen en eigenlijk ook direct vergunningen, inschrijvingen in de Kamer van Koophandel, bedrijvenregisters en ook verblijfsvergunningen. Ik vind echt dat Holland Gateway, zoals dat hier neergezet gaat worden een belangrijke stap is om in ieder geval ook mijn persoonlijke ambitie voor de komende jaren te verwezenlijken. Een mooie start van een buitenlandse investering en binnenlandse banen in Nederland en dat is goed voor de economische groei.
In het voorjaar van 2008 kunnen buitenlandse investeerders met al hun vragen terecht op deze nieuwe lokatie in het WTC van de luchthaven.