Video: Betere dienstverlening aan buitenlandse zakenmensen

Direct bij binnenkomst in Nederland kunnen buitenlandse zakenmensen en investeerders vanaf het voorjaar van 2008 terecht bij Holland Gateway. Bij dit nieuwe centrum op Schiphol kunnen buitenlandse zakenmensen straks binnenlopen voor adviezen over zakendoen in Nederland, vergunningen (o.a. voor kenniswerkers) en bijvoorbeeld fiscaal advies. Staatssecretaris Albayrak van Justitie en staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken maakten samen met de luchthaven Schiphol, het Centrum voor Werk en Inkomen en de Kamers van Koophandel de plannen voor het centrum bekend.

'Staatssecretarissen Heemskerk en Albayrak hebben vandaag het startsein gegeven voor de Holland Gateway. Het project wordt op Schiphol gerealiseerd ter bevordering van de Nederlandse dienstverlening aan buitenlandse bedrijven.'
En dan kun je bij Holland Gateway terecht met heel veel vragen en eigenlijk ook direct vergunningen, inschrijvingen in de Kamer van Koophandel, bedrijvenregisters en ook verblijfsvergunningen. Ik vind echt dat Holland Gateway, zoals dat hier neergezet gaat worden een belangrijke stap is om in ieder geval ook mijn persoonlijke ambitie voor de komende jaren te verwezenlijken. Een mooie start van een buitenlandse investering en binnenlandse banen in Nederland en dat is goed voor de economische groei.
In het voorjaar van 2008 kunnen buitenlandse investeerders met al hun vragen terecht op deze nieuwe lokatie in het WTC van de luchthaven.

Holland Gateway komt in de entreehal van het WTC Schiphol. Het is daardoor makkelijk bereikbaar vanuit de aankomst- en vertrekhal en het NS-station. Hiermee ontstaat een uniek internationaal businesscentrum, het eerste in zijn soort in de wereld, waar elke buitenlandse zakenman of investeerder laagdrempelig terecht kan voor advies van de Nederlandse overheid en voor bijvoorbeeld werkvergunningen.