Persuitnodiging Hirsch Ballin neemt 'Rapport lesbisch ouderschap' in ontvangst

Aan de redacties,

Minister Hirsch Ballin van Justitie zal woensdag 31 oktober 2007 het “Rapport lesbisch ouderschap” van de Commissie lesbisch ouderschap en interlandelijke adoptie in ontvangst nemen. Mevrouw mr. N.H. Kalsbeek leidt de commissie, zij is voorzitter van de Raad van Bestuur van Altra, een instelling voor jeugdzorg en speciaal onderwijs in Amsterdam.

De minister heeft de commissie gevraagd na te gaan hoe de vrouwelijke partner van de moeder van het kind dat binnen de relatie van deze vrouw en de moeder wordt geboren, op eenvoudige wijze ouder kan worden. Daar moet een juridische regeling voor komen die rekening houdt met de belangen van alle betrokkenen, in het bijzonder de belangen van het kind en de erkenning in het buitenland. De commissie heeft geadviseerd over de mogelijkheden van erkenning, ouderschap van rechtswege of een geheel nieuwe rechtsfiguur.

De commissie zal in het voorjaar van 2008 haar bevindingen over het tweede onderdeel van haar opdracht, interlandelijke adoptie, kenbaar maken.

De presentatie van het rapport is op het ministerie van Justitie (De Jonge van Campens Nieuwlandzaal), Ingang Laagbouw, Schedeldoekshaven 100, Den Haag. De bijeenkomst begint om 09.00 uur en is uiterlijk 10.00 uur afgelopen. Een medewerker van uw redactie is van harte uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn.


Met vriendelijke groet,


Mr.drs. A.M.E Stordiau-van Egmond
Directeur Voorlichting

Mededeling aan redacties
Voor het bijwonen van deze bijeenkomst wordt u verzocht zich vooraf aan te melden bij het secretariaat van de Directie Voorlichting: 070-3707345.