Conferentie 'Passie onder (regel)druk, over vrijwilligers en regeldruk'

Donderdag 1 november organiseert het ministerie van BZK samen met Movisie (belangenorganisatie voor vrijwilligers), de gemeente Zwolle en het ministerie van VWS de conferentie ‘Passie onder (regel)druk, over vrijwilligerswerk en regeldruk’. Doel van de conferentie is het vinden en presenteren van oplossingen om de belemmeringen en problemen die regels veroorzaken voor het goed functioneren van vrijwilligers(organisaties) weg te werken. Staatssecretaris Bijleveld (BZK) en staatssecretaris Bussemaker (VWS) zullen tijdens de conferentie oplossingen in de strijd tegen regeldruk voor vrijwilligers(organisaties) presenteren.

Het kabinet wil vrijwilligers meer ruimte geven om hun passie te kunnen uitoefenen. Te vaak blijken vrijwilligers aan te lopen tegen lastige procedures, papierwerk of hinderlijke regels wanneer zijn aan de slag gaan bij hun vereniging of organisatie. Het merkbaar verbeteren van de publieke dienstverlening van de overheid en het oplossen van de 10 meest gevoelde knelpunten bij administratieve lasten vormen dan ook twee belangrijke prioriteiten van het huidige kabinet.

Behalve de oplossingen die de verschillende bewindsvrouwen tijdens de conferentie in het Ecodrome in Zwolle zullen aandragen, komen ook zowel Movisie als vrijwilligers zelf met praktijkvoorbeelden en mogelijke oplossingen.