Conceptnotitie 'Scholen voor Morgen'

Het verbeteren van de taal- en rekenprestaties in het primair onderwijs is het belangrijkste doel van 'Scholen voor morgen', waarover staatssecretaris Dijksma in gesprek is met het onderwijsveld.

Samen met de organisaties en deskundigen uit het primair onderwijs is de afgelopen tijd gewerkt aan de notitie ‘Scholen voor Morgen’. Op maandag 19 november wordt de notitie besproken met 150 leraren, schoolleiders en andere deskundigen uit het onderwijs.

In de notitie ligt de nadruk op het verbeteren van de taal- en rekenprestaties. Nederland zit internationaal gezien nog steeds in de kopgroep. Willen we dit zo houden, dan zullen we er een schepje bovenop moeten doen. Alle betrokkenen zijn het erover eens dat de basisvaardigheden taal en rekenen van alle leerlingen aan het eind van de basisschool op niveau moeten zijn. Dan kunnen deze leerlingen goed verder in het vervolgonderwijs.

Na de conferentie, die op maandag 19 november in Utrecht wordt gehouden, wordt de notitie eventueel aangepast en nog voor de begrotingsbehandeling aan de Tweede Kamer gestuurd.