Van Middelkoop verzendt eerste kerstkaart

Vanaf maandag 17 december kunnen alle Nederlanders tijdens een speciale actie een kerstkaart verzenden naar de militairen in Afghanistan. Minister Van Middelkoop gaf de aftrap via de hiervoor gestarte website www.kaartnaaruruzgan.nl en stuurde de eerste kaart.

De elektronische kaarten worden door TNT Post kosteloos op papier afgedrukt en verzonden. Van Middelkoop hoopt dat velen zijn voorbeeld volgen. “Juist tijdens de kerstdagen is het voor onze militairen van belang te merken dat Nederland achter hen staat. We mogen trots zijn op onze mannen en vrouwen in Afghanistan.”

De kerstgroet is een gezamenlijke actie van TNT Post en dagblad De Telegraaf, dat deze week extra aandacht besteedt aan de Nederlandse militairen.

Zelf een kerstkaart versturen kan via www.kaartnaaruruzgan.nl

Tekst minister van Defensie

"Aan alle uitgezonden Nederlandse militairen.

Kerstfeest is een moment in het jaar dat iedereen graag met familie en vrienden doorbrengt. Ik weet dat u deze keer geen kerstfeest thuis kunt vieren, uw werk gaat voor.

Ik besef dat u in deze dagen ook stilstaat bij collega's die u heeft verloren. Laten we de herinnering koesteren aan hen die het offer van hun leven gaven.

Kerst is een feest van vrede en nieuwe hoop. Een boodschap die past bij uw belangrijke taak in Afghanistan en andere delen van de wereld. Een taak die ook in 2008 veel van ons zal vragen.

Ik wens alle militairen op missie in het buitenland fijne kerstdagen, een gezegend nieuw jaar en een behouden thuiskomst. Ik sta achter u en uw dierbaren, zeker in de dagen dat u elkaar extra zult missen."

Eimert van Middelkoop
Minister van Defensie