Minister omarmt ideeën voor filevermindering

Commentaarstem: Weg met het fileprobleem in Nederland! Dat zien we natuurlijk allemaal wel zitten. De Telegraaf plaatste een oproep voor haar lezers om het probleem op te lossen en drie van hen mochten hun idee bespreken met minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat.

Eerste Telegraaflezer: 'Mijn idee voor filevermindering is zorgdragen voor een betere doorstroming bij de op- en afritten.'

Tweede Telegraaflezer: 'Pendeldiensten van station tot bedrijventerreinen.'

Derde Telegraaflezer: 'Het plaatsen van schermen tussen rijbanen en daarmee het voorkomen van kijkersfiles.'

Commentaarstem: De minister vindt het belangrijk juist die mensen te betrekken bij zijn besluitvorming die zelf dagelijks in de file staan.

Minister Eurlings: 'Ik heb deze Telegraaf-actie omarmd omdat ik het een puur positieve actie vind. Er moet heel veel gebeuren in Nederland. Nederland heeft veel teveel files, ons land is vastgelopen. De problemen zijn zo groot, dat je ook op korte termijn al iets tegen die files moet doen. Er zijn vaak praktische maatregelen mogelijk die de filedruk kunnen verminderen. Nou, je kunt denken dat je hier in dit gebouw allemaal op leuke ideeen komt, en dat denken wij soms ook wel, maar wie weet nu beter waar het misgaat dan die mensen die iedere dag weer in die file staan en zich iedere dag afvragen: 'Kan dit niet beter?'

Commentaarstem: De Telegraaf kreeg ruim 16.000 reacties op de oproep. De minister verwacht nog dit jaar de eerste ideeë te kunnen uitvoeren.