Biomassa uit natuur, bos, landschap en de houtketen

Op donderdag 14 februari tekenen minister Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, mevr. A. Jorritsma-Lebbink, voorzitter van het Bosschap en dhr. K.W.T. Faber, voorzitter van het Platform Hout Nederland de intentieverklaring 'biomassa uit natuur, bos, landschap en de houtketen'.

Het Bosschap en het Platform Hout Nederland gaan zich samen met andere partijen uit de groene sector inspannen om uit de Nederlandse bossen, landschapselementen en natuurgebieden en uit de Nederlandse houtketen (bijvoorbeeld de zagerijen en de papierindustrie) hout te leveren voor grote en kleine energiecentrales.

Deze intentieverklaring is een belangrijk onderdeel van het Regeringsprogramma 'Schoon en Zuinig'. Energie uit biomassa draagt bij aan het oplossen van het mondiale CO2-probleem. Het gebruik van energie uit de producten uit natuur, bos en landschap in Nederland en uit de houtketen kent vele voordelen: de productie is CO2-neutraal, leidt niet tot aantasting van de biodiversiteit, is niet strijdig met de voedselvoorziening en biedt kansen voor een beter bedrijfsresultaat in het bos- en natuurbeheer.