Vervolg instemmingsvereiste gesloten jeugdzorg

De Voorzitter van de Tweede Kamer
der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA DEN HAAG

JZ/GJ-2831845

13 februari 2008

Bij brief van 5 februari jl. (met kenmerk JZ/GJ-2830456) informeerde ik u over de passage in het overgangsrecht van de wet van 20 december 2007, Stb. 578, waarbij de gesloten jeugdzorg is geïntroduceerd. In uw brief van 6 februari die daarop volgde heeft u mij verzocht u over mijn aanpak te informeren.

Ik heb een reparatiewetsvoorstel in voorbereiding, waarmee de betreffende bepaling in het overgangsrecht zal worden aangepast. Dit reparatiewetsvoorstel zal na behandeling in de ministerraad en na advies van de Raad van State voor behandeling aan uw Kamer worden gezonden. Mijn inschatting is dat u het wetsvoorstel over circa drie weken zult ontvangen.

Medewerkers van mijn programmaministerie hebben met een aantal kinderrechters gesproken over de situatie. Daarnaast ben ik in overleg met betrokken partijen hoe in de periode tot aan de door mij gewenste wetswijziging zoveel mogelijk kan worden voorkomen dat jeugdigen in individuele gevallen niet de behandeling zouden krijgen die zij nodig hebben.

De Minister voor Jeugd en Gezin,

mr. A. Rouvoet