45 miljoen extra voor WKK voor 2007

Voor 2007 verhoogt minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken het subsidieplafond voor warmtekrachtkoppeling (WKK) met 45 miljoen Euro. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft ze dat eind 2007 bleek dat het subsidieplafond van 36,7 miljoen Euro ruimschoots was overtekend.

Dit was het gevolg van een aanzienlijk hogere productie van elektriciteit met behulp van WKK dan op het moment van budgetvaststelling was voorzien. Minister Van der Hoeven heeft vanwege de te laag gebleken inschatting van het productieniveau nu besloten éénmalig af te wijken van het vastgestelde subsidieplafond en dit met 45 miljoen Euro te verhogen.

In haar brief aan de Tweede Kamer memoreert de minister ook dat de afgelopen jaren bestaande WKK-installaties zijn ondersteund om een rendabele exploitatie mogelijk te maken en de milieukwaliteit van de elektriciteitsproductie te bevorderen. De vooruitzichten voor WKK-installaties zijn gunstig. De minister geeft aan dat deze installaties inmiddels rendabel zijn, zodat de noodzaak van ondersteuning niet langer bestaat. De subsidiëring wordt dan ook met ingang van 2008 stopgezet.

Meer informatie

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht bij Postbus 51, telefoon 0800-8051, e-mail: ezinfo@postbus51.nl
Voor journalisten: Jan van Diepen, persvoorlichter, telefoon (070) 379 60 73, e-mail: J.S.vanDiepen@minez.nl