Adviesaanvraag cultuursubsidies 2009-2012

Minister Plasterk heeft het voornemen de voorstellen van de Commissie Cultuurprofijt zo goed mogelijk uit te voeren. Dit laat hij weten in de adviesaanvraag aan de Raad voor Cultuur voor de cultuursubsidies 2009-2012 die vandaag is verstuurd.

313 Instellingen hebben een aanvraag ingediend voor een totaalbedrag van 181 miljoen euro per jaar. De minister vraagt een advies over 266 aanvragen. Het budget waarbinnen de Raad voor Cultuur dient te adviseren is 88 miljoen euro. Daarnaast is er voor cultuurproducerende instellingen een taakstelling van 10 miljoen euro en een extra investering van 15 miljoen euro waarover de Commissie Cultuurprofijt de minister onlangs heeft geadviseerd.

Het advies van de Commissie Cultuurprofijt heeft gevolgen voor de aanvragen voor de cultuursubsidies 2009-2012, maar maakt geen deel uit van het budget waarover de Raad van Cultuur kan adviseren. De minister komt voor de zomer met een reactie op het advies van de Commissie Cultuurprofijt. Op Prinsjesdag maakt hij de subsidiebesluiten bekend.