IND op schema met vernieuwingsprogramma Verbeteringen krijgen structureel vorm door inzet nieuwe werkprocessen en informatievoorziening.

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) gaat elektronische dossiers van vreemdelingen invoeren waardoor er nog sneller en zorgvuldiger beslist kan worden. Hiertoe krijgt de IND een nieuw, verbeterd informatiesysteem waarmee het gemakkelijker wordt om informatie met andere overheidsdiensten uit te wisselen. Ook moet het systeem het gemakkelijker maken om verschillende verbanden te leggen tussen gegevens, bijvoorbeeld om te achterhalen of een in Nederland wonende persoon meerdere malen een partner uit het land van herkomst laat overkomen. Dit is van belang om mogelijke fraude tegen te gaan.

De opdracht om het systeem te ontwerpen is in het kader van een Europese aanbesteding gegund aan de combinatie Ordina/Accenture. Quint Wellington Redwood heeft de IND ondersteund bij de aanbesteding en zal de IND bijstaan bij de opdrachtgeving en regie voor deze activiteiten. Met deze gunning ligt de IND op schema met haar vernieuwingsprogramma "IND bij de Tijd". Dit vernieuwingsproces kwam tot stand naar aanleiding van een rapport van de Algemene Rekenkamer in 2005. Het vernieuwingsproces heeft zich in eerste instantie gericht op het bereiken van verbeteringen in de dienstverlening binnen de bestaande structuren van de organisatie. Inmiddels hebben deze verbeteringen geleid tot kortere beslistermijnen, het wegwerken van achterstanden en een betere bereikbaarheid. Deze verbeteringen zullen nu structureel vorm krijgen door de inzet van nieuwe werkprocessen en een betere informatievoorziening