Amersfoort wint prijs Veilig Wonen

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) heeft de prijs Beste Politiekeurmerk Veilig Wonen® gemeente 2007 toegekend aan de gemeente Amersfoort. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een gemeente die een voorbeeldfunctie heeft vervuld bij de invoering van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW).

Op woensdag 20 februari heeft Ida Haisma, directeur van het CCV, de prijs uitgereikt aan burgemeester Albertine Van Vliet-Kuiper. De prijsuitreiking vond plaats in de winnende wijk Vathorst.

De jury meent dat de inspanningen van Amersfoort en haar inwoners hebben gezorgd voor de veilige Vinex-wijk Vathorst met een grote verscheidenheid aan woningen en appartementen.

Politiekeurmerk Veilig Wonen
In de Vinex-wijk Vathorst worden alle woningen volgens de eisen van het PKVW gebouwd. Ruim 10.000 woningen zullen in 2015 PKVW-gecertificeerd zijn opgeleverd. Bij het toekennen van het PKVW wordt onder meer gelet op verlichting, hang- en sluitwerk en preventie tegen brand. Daarnaast is veilig wonen ook sociaal wonen. Bewoners in een buurt zijn samen verantwoordelijk voor de veiligheid in de straat.

Woningen met een Politiekeurmerk maken 90 procent minder kans op een geslaagde inbraak dan reguliere woningen. Meer informatie is te vinden op www.politiekeurmerk.nl

De gemeente Amersfoort zal de prijs van euro 2.500 inzetten voor de communicatie met de bewoners over woning- en wijkveiligheid.