Geknipt voor het goede doel

Normaliter is korporaal Carola hulpkassier op Kamp Holland in Uruzgan. Maar op donderdag maakt zij zich vrij om een ander klusje op zich te nemen: het knippen van de militairen. De inkomsten uit haar 'kapsalon' gaan helemaal naar het goede doel: stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

Carola: 'Meestal willen ze het bovenop lekker rommelig en de zijkanten netjes opschoren'

Het is aan de klant zelf wat een knipbeurt moet kosten. "Maar omdat de meesten weten dat ik voor het goede doel knip, geven ze meestal gul", vertelt Carola. De kapitein Chris van het Provincial Reconstruction Team spande de kroon door honderd dollar te betalen voor een fris kapsel. Mede door dit fikse bedrag heeft Carola al ruim 700 dollar 'in de pocket' voor KiKa.

Carola, die een deeltijdopleiding tot kapster heeft gevolgd, weet inmiddels dat de meeste militairen niet bij haar langs komen voor het betere tondeuse werk. "Meestal willen ze het bovenop lekker rommelig en de zijkanten netjes opschoren. Ze zijn heel precies hoor."

Stichting KiKa is aangenaam verrast door de actie. "Het getuigt van grote sociale betrokkenheid om aan KiKa te denken wanneer je voor je baan als militair een belangrijke taak vervult in Uruzgan," aldus de stichting in een reactie.

Carola is overigens niet de eerste militair die in Uruzgan knipt voor het goede doel. Soldaten Tanja en Melanie haalden vorig jaar met de actie 'Kaal is het helemaal' geld op voor het Koningin Wilhelmina Fonds.