Benoeming directeur-generaal Primair en Voortgezet Onderwijs bij het ministerie van OCW

De ministerraad heeft ingestemd met het voorstel van minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en van minister Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap om mevrouw drs. J.P.M. (José) Lazeroms te benoemen tot directeur-generaal Primair en Voortgezet Onderwijs van het ministerie van OCW. De benoeming gaat in op 1 maart 2008.

Mevrouw Lazeroms (1964) is sinds 2004 directeur Financieel Economische Zaken bij het ministerie van OCW. Daarvoor was zij onder andere directeur bij het ministerie van SZW en plaatsvervangend directeur bij het ministerie van VWS.

Mevrouw Lazeroms studeerde aan de faculteit der rechtsgeleerdheid van de Katholieke Universiteit Brabant te Tilburg juridische bestuurswetenschappen.
Zij volgt de heer (Rob) Kerstens op die per 15 december 2007 is benoemd tot voorzitter van het managementteam van de Nieuwe Uitvoeringsorganisatie voor het Onderwijs (NUO).

De benoeming van mevrouw Lazeroms is tot stand gekomen op basis van de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.