Brugbanen voor herbeoordeelden

Werkgevers kunnen sinds 29 februari 2008 voor één jaar loonkostensubsidie krijgen van maximaal 50 procent van het minimumloon als zij iemand in dienst nemen die op zijn arbeidsgeschiktheid is herbeoordeeld en die geen werk heeft. De baan die op deze manier ontstaat, heet een brugbaan.

De subsidie geldt voor het aannemen van herbeoordeelden die op 1 juli 2004 50 jaar of jonger waren en die een WAO-, WAZ- of een Wajong-uitkering hebben. De subsidie geldt ook voor mensen die herbeoordeeld zijn, maar die geen uitkering en geen werk hebben.

Het is de bedoeling dat de werkgever zijn herbeoordeelde werknemer na afloop van de subsidieperiode van een jaar een reguliere baan aanbiedt voor minimaal zes maanden. Daarnaast moet het gaan om een échte vacature en niet om aanvullend werk.

Het kabinet wil met 10.000 brugbanen mensen die langere tijd langs de kant staan en herbeoordeeld zijn een grotere kans op werk bieden. Werkgevers moeten voor deze mensen vaak extra inspanningen verrichten. De subsidie helpt werkgevers over de drempel om deze mensen in dienst te nemen.

UWV voert de subsidieregeling uit.

Meer informatie: