Vutters en gepensioneerde docenten weer in het onderwijs

Vandaag geeft staatssecretaris Van Bijsterveldt samen met haar collega staatssecretaris Aboutaleb van Sociale Zaken en Werkgelegenheid het startsein van het project 'Wijs Grijs in het onderwijs'.

De ministeries van SZW en OCW hebben besloten om voor dit project oud-docenten en gepensioneerden met een onderwijsbevoegdheid de mogelijkheid te geven weer voor de klas te staan.

Dit project sluit aan op de doelstelling van het kabinet om ouderen de mogelijkheid te geven langer door te werken. Het project richt zich in eerste instantie op scholen in het voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs in Den Haag en Rotterdam. In deze regio's is het onderwijstekort een van de hoogste in Nederland. Het ABP zal vutters en gepensioneerden benaderen in deze regio.

Volgens Staatssecretaris Van Bijsterveldt is dit één van de methodes om het lerarentekort op te vangen. Zij is van mening dat met de terugkeer van gepensioneerde leerkrachten ook de kwaliteit in het onderwijs ten goede komt. Deze doelgroep beschikt veelal over de juiste kwalificaties en werkervaring. Deze aanpak sluit aan op de adviezen van de commissie LeerKracht, onder leiding van Rinnooy Kan.