Reactie op brief Leraren in actie

Het Actieplan Leerkracht van Nederland behelst een financiering, die oploopt tot 1,1 miljard euro per jaar in 2020, en niet 1 miljard voor de gehele periode tot 2020, zoals in een ingezonden stuk in de Volkskrant (20 maart) stond.

Dat schrijft Monique Vogelzang, directeur van de directie Leraren van het ministerie van OCW, in onderstaande ingezonden brief in de Volkskrant van 21 maart.

Leraren van het Aloysiuscollege in Den Haag hebben aangekondigd op woensdag 26 maart een actiedag te organiseren tegen het Actieplan Leerkracht van Nederland. Gisteren meldde een van de docenten van het Aloyisiuscollege in de Volkskrant dat er een miljard euro per jaar nodig zou zijn voor het lerarenbeleid, terwijl daarentegen de regering slechts een miljard totaal beschikbaar zou stellen voor de gehele periode tot 2020.

Dit is gelukkig een misverstand. Het voorliggende Actieplan Leerkracht van Nederland behelst een financiering die oploopt tot 1,1 miljard per jaar in 2020, en reeds tot ruim 0,7 miljard per jaar aan het eind van deze kabinetsperiode (2011). Dit alles is overigens extra geld, bovenop cao-stijgingen. Met de vakbonden en werkgevers wordt dezer weken open overlegd over de precieze invulling van het actieplan.

Monique Vogelzang
Directeur Directie Leraren
Ministerie van OCW