Activiteiten minister-president 4 en 5 mei

Minister-president Balkenende woont zondag vier bijeenkomsten bij in het kader van de 4 mei-herdenking. Maandag 5 mei is hij aanwezig bij een tweetal festiviteiten ter gelegenheid van de viering van 5 mei.

Zondagochtend 4 mei spreekt de minister-president in Rotterdam bij de jaarlijkse herdenking van de omgekomen opvarenden van de Nederlandse Koopvaardij tijdens de Tweede Wereldoorlog. Namens de ministerraad legt hij de eerste krans bij het Nationaal Monument voor de Koopvaardij 'De Boeg'.

Zondagmiddag is de minister-president aanwezig bij de herdenking in de hal van de Tweede Kamer, waar hij een krans legt bij de Erelijst van Gevallenen. Aansluitend woont hij de herdenkingsbijeenkomst bij in perscentrum Nieuwspoort.

's Avonds is de minister-president aanwezig en legt hij een krans bij de nationale herdenkingsplechtigheid op de Dam in Amsterdam.

Maandag 5 mei geeft de minister-president in Rotterdam het startsein voor de Nationale Viering van de Bevrijding door middel van het ontsteken van het Bevrijdingsvuur.

's Avonds is hij aanwezig bij de feestelijke afsluiting van de Nationale Viering van de Bevrijding in Amsterdam op en rond de Amstel.

RVD, 29.04.08, 18.45 uur

Amsterdam, 4 mei 2008: de Koningin, de Prins van Oranje, Prinses Máxima en minister-president Balkenende komen aan op de Dam voor de Nationale Herdenking © ANP, foto: Koen van Weel

Amsterdam, 5 mei 2008: de Koningin, de minister-president en burgemeester Cohen zwaaien na afloop van het concert naar de toeschouwers © ANP, foto: Koen van Weel

Rotterdam, 5 mei: Premier Balkenende bij de opening van het Bevrijdingsfestival aan de voet van de Erasmusbrug, met vuurwerk en dansende kinderen. Met het ontsteken van de bevrijdingsvlam opende hij de dertien festivals door heel het land © WFA, foto Kees Spruijt