Live-chat met topsporters Defensie

Lord of the Rings sergeant Yuri van Gelder en taekwondoka eerste-luitenant Ferry Greevink zijn via een live-chat beschikbaar voor het stellen van vragen op maandag 7 juli van 12:00 tot 13:00 uur. De chat-sessie is dan te bereiken via defensie.nl/chat. Staatssecretaris van Defensie Jack de Vries zal de eerste vraag stellen.

Tijdens deze chat-sessie kunnen bezoekers de topsporters over van alles en nog wat ondervragen. Schroom dus niet om vooral zelf een kijkje te nemen en een vraag te stellen. Ook kunt u nu al uw vragen sturen naar defensievoorlichting@mindef.nl. Deze worden dan tijdens de live-chat beantwoord.

Eerder vandaag zijn de leden van de topsportselectie officieel overgedragen aan de Nederlandse Olympische Ploeg. Ondanks dat Van Gelder één van de beste turners in de wereld is, komt hij voor zijn sport niet in actie tijdens de Olympische Spelen. Als ambassadeur van de Defensie Topsport Selectie (DTS) reist hij echter wel af naar Beijing. Daar gaat hij zijn militaire collega´s aanmoedigen.

Zes topsporters van de DTS hebben zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen. Kapitein Mark Huizinga, kapitein Guillaume Elmont, eerste-luitenant Deborah Gravenstijn, wachtmeester Bas Verwijlen, sergeant Dennis Bekkers en sergeant Gregory Sedoc vertrekken in augustus naar Beijing om Nederland te vertegenwoordigen.