Tiende Duurzame Dinsdag

Duurzame initiatieven uit de samenleving onder de aandacht brengen van politici. Dat is het doel van Duurzame Dinsdag die dit jaar voor de tiende keer plaatsvindt. Op 2 september - Duurzame Dinsdag - worden de winnende plannen bekendgemaakt.

Iedereen met een initiatief, project of idee dat bijdraagt aan duurzame ontwikkeling, kan dit tot 4 augustus indienen op www.duurzamedinsdag.nl. Deelnemers dingen mee naar een geldprijs en maken kans op ondersteuning bij het realiseren van hun plan. Bovendien kan iedereen nu ook kandidaten nomineren voor de eerste Duurzame Lintjes.

Alle initiatieven en ideeën gaan in het Duurzame Koffertje, dat minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties op 2 september in ontvangst neemt. Een deskundige jury onder leiding van Monique de Vries (voormalig staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat) beoordeelt op die dag de ideeën en looft enkele stimuleringsprijzen uit.

Dezelfde jury beoordeelt ook de genomineerden voor de Duurzame Lintjes. Minister Cramer van VROM reikt deze uit. Dagvoorzitter is dit jaar Anne-Marie Rakhorst, (duurzaam) ondernemer en eerder Zakenvrouw van het Jaar.

Meer informatie:

www.duurzamedinsdag.nl